Tkáňová sůl Kalium Phosphoricum.

 

Co jsou tkáňové soli?

Ve zkratce sloučeniny minerálů, které jsou tělo potřebné a my je přijímáme potravou.Výhodou solí je, že nemusíte sledovat hladinu a možnost předávkování jako například u draslíku, dostanou se přímo do buněk (některé minerály jen zvýší svůj obsah v krvi) a tělo si jejich příjem reguluje. Mohou je užívat i děti.

A TEĎ K SOLI KALIPHOS (KALIUM PHOSPHORICUM) – SŮL.- Č. 5.

Skládá se z draslíku, který je velmi potřebný pro převod eklektických vzruchů na membránách a fosforu, který je jako kyselina fosforečná uložen v naší DNA a také se účastní metabolismu kostí, ledvin, srdce, je zkrátka všude.

V lidském organismu existuje jen nepatrné množství buněčných procesů, u kterých by fosfor nefiguroval. V některých případech fosfor chrání buněčnou membránu, tvořící obal buňky. Jinde působí jako druh biologického doprovodu. Fosfor pomáhá při aktivaci vitaminu B2 a B3 a jejich příznivé působení na lidské zdraví.

Bez fosforu by nedocházelo v lidském organismu k přeměně základních živin na energii. Je potřebný pro vytvoření adenosintrifosfátu (ATP), který dodává energii do všech tělesných buněk. Dále přispívá ke koordinaci různých procesů v těle, jako je svalová kontrakce, přenos nervových vzruchů v mozku do všech tkání v lidském těle a k sekreci hormonů.

Zásobení těla fosforem přispívá ke zvýšení fyzického výkonu a účinnému boji proti únavě. Fosfor je potřebný k udržování rovnováhy tělesných kyselin a zásad. V krvi je důležitý pro tvorbu nukleových kyselin, tj. základních složek genetické skladby.

Sůl KaliPhos je tedy jedna z nejzákladnějších pro energetický metabolismus.

 

Pomáhá při:

???? Únavě spojená s výbušností, náhlým propadem energie, ale i při předrážděnosti, kdy nám nejde se zklidnit. Prostě ten stav, kdy byste nejradši vyletěli z kůže a k dětem se chovali nehezky.

???? Tím, že podporuje přenos vzruchu v mozkových buňkách pomáhá při ADHD, hyperaktivitě, poruchách koncentrace.????Pomáhá při nespavosti a předrážděnosti.

???? Tím, že ochraňuje neurony je skvělým pomocníkem jako příprava na očkování a také mírní projevy nespavosti a neklidu po očkování. (Kombinuje se s KaliMur a případně dalšími)

 

???? Dále pomáhá při poruchám paměti, úrazech mozku, stresu.

JAK JE TO S DÁVKOVÁNÍM?

Já obecně dávkování nepíšu, protože je individuální, tady je to ale jiné. Jedná se často o akutní sůl s rychlým účinkem. Při takové situaci můžete užít 5-10 tbl opakovaně, vícekrát denně, při šoku i po 5 min. Mně osobně velmi pomohla, když se narodilo 2. dítě.

Měla jsem ji v předsíni a při oblékání obou dětí ji cumlala, pomohla mi i k většímu výkonu při procházce – v šátku s miminkem jsem kopec vyběhla rychleji ???? V tomto případě je fajn kombinovat s FerrPhos.


Sůl značky Biominerál můžete koupit tady: https://form.simpleshop.cz/O2Ma/buy/